Dor,  Gânduri,  Pe ce am boală,  Postări neinteresante,  Poveşti

Jurnal ( 7 )

Partea 1 | Partea 2 | Partea 3 | Partea 4 | Partea 5 | Partea 6

Partea 7

Mi-am amintit astazi cum gandeam pana sa ma judec singur, pana sa simt tot, pana sa fiu constient de ceea ce mi se intampla in jur, jurnalule. Ti-am fost dor de mine? Catusi de putin jurnalul meu drag…ca-ti spuneam cum timp in urma de acel barbat ce se credea a fi al doilea tata si nu era, ca l-am simtit cu multe fete, ca satul eram de prezenta lui in caminul ce acum nu mai e al meu si nu va mai fi vreodata.
Jurnalule, am realizat ce am pierdut cu timpuri in urma. O mangaiere. O mama. Un tata. Un sfat parintesc sau un sarut pe fruntea gingasa de copil inocent. Am plans jurnalule, am plans si mi-am amintit ca cel ce s-a stins trebuia sa-mi fie tata si nu-mi mai amintesc chipul lui deloc. Nici visul nu mi-l darueste. Nici cand il caut prin multimile de oameni, visand adanc din somnul mult prea sensibil, si rar pe care-l castig cand nu-mi pot tine ochii. Il caut zadarnic.
Ti-aduci aminte jurnalule cand plangeam amandoi, tu si eu, cand in disperarea s-a cu El ma punea sa-i citesc cu biblia-i sfanta a sa. Cantari si povesti apoi ma sacrifica intr-o batuta pe care nici mancar un animal nu reusea sa scape. Dungile curelei erau nelipsite. Asa ma saruta pe frunte. Asa ma tinea langa el, caci cu noptile nedormite si mangaierea dureroasa imi traiam viata alaturi de cea ce trebuia sa-mi fie mama.
Imi pare rau ca nu i-am putut vedea chipul atunci cand „a plecat” sa-i multumesc ca m-a adus pe lume si sa-mi iau adio durerii oferite. Traiesc acum cu multumirea si siguratatii pe care mi-a daruit-o. Pe care am mostenit-o. Pe care am pretuit-o cand nu mai aveam nimic. Te am pe tine jurnalule, te am pe tine. Ti-e dor de el? Ti-e dor de vocea ce-i canta injuriile in nopti interminabile? Ti-e dor de sarutul curelii pe frunte? Ti-e dor de cutitul vesnic rece gata sa te sacrifice pentru cauze disperate ale vietii lui? Ti-e dor? Ti-e dor, spune-mi, iti este? Iti de noptiile luni nedorimte si dureroase-n parcuri din jurul caminului ce ii uitai pana si simtul somnului curat? Iti este dor de biblia citita? Spune-mi?
Mi-e dor de naivitatea mea…mi-e dor de mama ce trebuia sa-mi fie mama. Mi-e pofta de familie. Mi-e pofta sa fiu sarutat pe frunte… imi intelegi oful?

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *