Dor,  Gânduri,  Iubirile mele,  Postări neinteresante,  Poveşti

Scrisoare din front

22-decembrie-1924

Draga iubita,

Zilele trec cu greu, si aerul e din ce in ce mai rece, mai dur , mai inchis…mai dureros. A inceput sa ninga aici desi tu undeva acolo te bucuri de caldura casei in care urma noi sa ne iubim. Ninge cu fulgi mari, inegalabili ca masura si desi peste pamantul inamolit si gaurit de gloantele armelor cu care-s impuscat. Frontul e crud.
Nu am mai mancat cu zilele, doar tigaretele si cate-o gura de wiskey mai sorb atunci cand imi pierd mintile de frig, spaima si durere.
Mi-e dor de obrajii tai fini…de mainile tale curate cu care-mi mangaiai chibul, iubita; vreau sa-mi cureti palmele de namol sa-mi vindeci fata zgariata de alice si gloante ricosate. Am ajuns sa fiu nepasator; doar ieri ce-mi sorbeam linistit tigareta ca trebuia sa ucid un om. L-am ucis. Durerea lui am simtit-o si eu. Nu mi-o pot ierta nicioadata desi in dragoste si in razboi se admite orice. Oare?
Sunt la milimetri distanta de arma ce-mi poate zbura creierii intr-o fractiune de secunda, de n-ai fi tu sa ma opresti. Am degetele degerate… un picior zdrobit, falca stanga a chipului ciopartita si sunt singurul „treaz” din toti. Frontul e locul meu de veci. Acolo unde voi muri eu vor creste nuci si flori salbatice. Tii minte ce-mi spuneai?
Sunt zile inc are trebuie sa ma ascund in omatul rece inchetat sa nu-mi pierd viata ca cei ce ne vaneaza sa nu ne ucida. Eu am ucis un om.
Iubita draga, ce oare m-a determinat sa merg pe front, ce oare mi-am pus in gand cand am plecat de langa tine, sa nu-mi mai vad copilul cand se naste, sa nu mai rad si sa poftesc la tine. Sa nu ne mai devoram in clipe de pofta trupeasca. Sunt un las. Te-am parasit pentru moarte.
Ma doar ingrozitor noaptea cand inainte de somn imi imaginez cum fiul meu cel nenascut isi aminteste de mine doar din fotografii de polaroid, sau doar in pietrele funerare ale eroilor de razboi… Mandria mea era mai presus de voi. Am gresit….

Cu dragoste Sotul tau Petre

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *