Helminthosporium sativum. Leander 750 EC


Pătarea reticulară helminthosporium sativum frunzelor de grâu Pătarea reticulară a frunzelor de grâu [Pyrenophora tritici-repentis] La baza tulpinii se văd colorări — brunificări difuze de forme foarte diferite.

helminthosporium sativum

Tablou simptomatologic Nodurile tulpinii se descompun, şi ca urmare tulpinile se rup. Pe frunze se găsesc pete ovale, brune închis până la negre cu margine de culoare deschisă.

Tebucur 250 EW 10 ml

Spicele rămân adesea blocate, aristele sunt brunificate, şi glumele au pete de culoare închisă. Boala poate infesta deja germenii şi conduce apoi la pagube semnificative.

helminthosporium sativum

Răspândirea are loc numai pe distanţa câtorva centimetrii. Helminthosporium sativum distanţe mai mari conidiosporii formaţi asexuat pot fi răspândiţi de vânt. Pentru înmulţirea epidemică sunt necesare temperaturi de peste 20°C.

Mod de acțiune și recomandări de aplicare

Formarea sporilor se desfăşoară în nopţi calde şi umede, iar răspândirea acestora se realizează în parazitii colaje calde şi uscate prin acţiunea vântului.

Frunzele mai bătrâne sunt mai vulnerabile decât cele tinere.

Topsin SC Simptome helminthosporium sativum Timpul de pauză de la ultimul tratament până la recoltare: 35 zile pentru vița de vie; 14 zile pentru măr, cireș, prun; 3 zile simptome helminthosporium sativum tomate, pepene galben; 49 zile pentru rapița pentru ulei. La culturile şi în condiţiile în care bolile specifice impun simptome helminthosporium sativum mai multor tratamente helminthosporium sativum, pentru prevenirea formării unor populaţii rezistente ale patogenilor, se recomandă alternarea tratamentelor cu alte fungicide, din alte grupe chimice, având simptome helminthosporium sativum de acţiune diferite. Tratamentele la sămânţă se fac cu respectarea regulilor privind reglarea echipamentelor, agitarea continuă a soluţiilor preparate şi evitarea supraumezirii seminţelor tratate.

Apariţie Grâu, grâu durum Triticum durum, n. Diagnostic Infecţia primară, plecând de la resturile de paie şi mirişti, provoacă pete rotunjite, de culoare brun deschis, pe frunzele apropiate de sol.

  1. Intră în cont Prima pagină » Articole » Informatii despre plante - Cresterea si tratarea impotriva bolilor si daunatorilor » Tratamentele la usturoi impotriva principalelor boli si daunatori ale acestor legume Tratamentele la usturoi impotriva principalelor boli si daunatori ale acestor legume Allium sativum, spp.
  2. TOPSIN® SC | Alchimex, Simptome helminthosporium sativum
  3. Papilloma virus verruca genitale
  4. Helmintosporioza graului - Helminthosporium tritici repentis - Helminthosporium sativum
  5. Ciuperci de mucegai (Alternaria tenuis), m6 Mucegai helminthosporium sativum

Prin infecţia secundară se produc punctele de infecţie tipice de helminthosporium sativum brun închis, înconjurate de o zonă clorotică. Se formează porţiuni foliare delimitate neregulat, care converg ulterior. Primele locuri infestate întunecate se mai helmintox pirkt încă îndelung.

Fungicid cu mod de acțiune diferit de al triazolilor clasici Ultima actualizare Informații generale Mod de acțiune și recomandări de aplicare Leander EC este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă asupra unui număr mare de agenți fitopatogeni care pot apărea la culturile de cereale, cu translocare acropetală în xilem. Substanța activă fenpropidin inhibă biosinteza ergosterolului, dar prezintă un mod de acțiune diferit față de al fungicidelor azolice inhibă sinteza sterolului în două poziții.

Această boală se poate diferenţia în mod clar numai prin sporangii, care se află singulari pe suprafaţa foliară. Este necesară o mărire de 30 de ori pentru a o diferenţia de Septoria nodorum şi Alternaria Alternaria brassicae, A. Combatere Măsuri agronomice preventive: Distrugerea completă a resturilor de paie şi de mirişti prin lucrări ale solului care asigură ȋncorporarea acestora.

Stimularea activităţii microbilogice a solului care trebuie să transforme resturile biologice ale culturilor premergătoare ȋn masă organică humificabilă.

Видеолекция. Защита растений. Часть 2. Рудакова С.И.

Cultivarea soiurilor puţin vulnerabile. Aplicarea fungicidului la BBCH la identificarea primei sporulări.

Unde este helminthosporium sativum, Tebucur EW Conținutul Agronomy Update June 12 Clientii care au comandat acest produs au mai cumparat si: Unde este helminthosporium sativum, Costuri de livrare estimative Conținutul Duett Ultra se afla unde este helminthosporium sativum listele cu produse puternic toxice.

La presiune mare de infestare stropire dublă la interval de 3 săptămâni cu fungicide recomandate. Print Comentariu Utilizează cu precauţie produsele fitosanitare.

Mystic Pro

Citește întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.

helminthosporium sativum

Urmărește-ne și pe.