Detoxifierea organelor


detoxifierea organelor

Scris de: Elena Oceanu Detoxifierea rinichilor și ficatului implică multă atenție la alimentația de fiecare zi. Detoxifierea rinichilor și ficatului e ceva de care ar trebui să ne îngrijim zilnic, nu o dietă ținută ocazional.

Rolul principal al acestor organe este de a curăța organismul de toxine dar ca să poată funcționa optim, este nevoie de puțin efort și din partea noastră. Detoxifierea rinichilor și ficatului nu e o dietă ocazională, potrivit nutriționistului Iren Alexoi Dr.

Iren Alexoi, medic nutritionist, ne-a explicat, în interviul de mai jos, care sunt regulile zilnice de care ar trebui să ținem cont, ca să ne asigurăm că ficatul și rinichii își fac treaba bine. Smartliving: Ce roluri îndeplinește ficatul în organism?

detoxifierea organelor

Iren Alexoi: Ficatul este uzina organismului, organul a cărei bună funcționare ne asigură starea de bine și detoxifierea organelor întregului organism. Este implicat în mai multe procese fiziologice extrem de importante: Se ocupă de metabolizarea și descompunerea substanțelor nocive; Produce bila cu rol în digestie și în descompunerea grăsimilor; Are rol în reglarea glicemiei, în ficat existând rezerve de glicogen — helminthiasis neem de glucide pentru utilizare rapidă atunci când organismul are nevoie de energie; Stochează substanțe nutritive, de exemplu vitaminele A și B12; Curăță organismul de excesul de hormoni.

Dacă obiectivul tău este să Autor: Dr. Claudia Marin a absolvit in anul Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta si o Diploma de Masterat in Gastroneterologie in cadrul aceleasi facultati.

Detoxifierea rinichilor și ficatului Smartliving: Ficatul este un detoxifierea organelor care se regenerează singur. Îl putem ajuta în acest proces prin intermediul detoxifierii? Pentru că viața noastră haotică detoxifierea organelor ne permite, de cele mai multe ori, să respectăm un regim de viață și de alimentație ideal pentru organismul nostru, detoxifierea organelor bine ca, din când în când, conștient, să oferim o perioadă în care alimentele să ne ajute să regenerăm și să ajutăm ficatul.

  1. Gardnerella et papillomavirus
  2. Detoxifierea principalelor organe care acumuleaza si elimina toxine
  3. Condiloame ca tratament

Smartliving: Ce presupune, mai exact, detoxifierea ficatului? Iren Alexoi: În primul rând, în aceste perioade, ar fi bine să alegem hrană curată — mă refer la evitarea produselor îndelung procesate cu aditivi, gătite necorespunzător prăjita dulciurilor, a grăsimilor saturate, a produselor ce conțin grăsimi trans, a lactatelor grase, a produselor detoxifierea organelor faină albă, a stimulentelor energetice de exemplu cafeaua în excesa alcoolului.

Reguli zilnice pentru detoxifierea rinichilor și ficatului În schimb, detoxifierea organelor pentru: Alimente bogate în vitamina C, adică ardei gras, pătrunjel, fructe de pădure, citrice.

detoxifierea organelor

Produse bogate în vitamina E: semințe de in, pește, nucifere; Alimente detoxifierea organelor în beta caroten: morcovi, piersici, caise, dovleci; Produse bogate în acizi grași omega 3: semințe de cânepă și in, somon; Alimente ce conțin glutation: usturoi și ceapă; Lactate slabe cu conținut de probiotice: iaurturi, kefir, lapte bătut; Cereale integrale și ideal fără conținut de gluten: quinoa, hrișcă, orez brun, mei.

Smartliving: Când și cum să adăugăm în dietă alimentele pe care le-ați menționat?

detoxifierea organelor

Iren Alexoi: Se poate rezuma totul la câteva reguli de bază, pe care detoxifierea organelor enumer mai jos: Zilnic să avem în meniu verdețuri și legume verzi, în special crucifere, varza, broccoli; Zilnic să avem în meniu și o lingură de semințe crude.

Se poate face un amestec din diverse semințe: in, cânepă, dovleac, detoxifierea organelor soarelui. Ideale sunt de pus în salate sau shake-uri; Alegeți alimente integrale și care conțin fibre; Mâncați fructe dar limitați-vă la două porții pe zi.

detoxifierea organelor

Ficatul procesează o cantitate limitată de fructoză; Hidratați-vă corespunzător dar nu exagerați cu sucurile de fructe așa-zise detox; Alegeți grăsimi vegetale sănătoase obținute prin presare la rece — ulei de in, de cânepă, de măsline — și folosiți-l în cantități mici, ca și condiment. Smartliving: Rinichii ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism.

Tratamentul de preferat pentru pietre la fiere: colecistectomie laparoscopică

Ce putem face ca să funcționeze optim? Iren Alexoi: Rinichiul curăță sângele de substanțe nocive detoxifierea organelor produși de metabolism rezultați în urma reacțiilor din organism, de exemplu produși de metabolizare ai proteinelor.

detoxifierea organelor

Optați pentru alimente diuretice Ca să protejam și să ajutăm rinichii să-și îndeplinească rolul de a filtra sângele, trebuie să avem grijă atât la alimentație, cât și la lichidele pe care le ingerăm. Alegeți o alimentație preponderant vegetariană; Optați pentru alimente cu conținut mare de apă, de exemplu castraveți sau dovlecei, detoxifierea organelor cu frunze verzi; Fiți atenți la cantitatea de apă și de lichide, în general, și urmăriți culoarea urinei care trebuie să fie galben pai; Alegeți fructe și legume cu efect diuretic așa cum sunt pepenii roșii, strugurii, tulpinile de apio, castraveții; Puteți opta și detoxifierea organelor ceaiuri de merișoare, de mătase de porumb, măceșe, strugurii ursului, codițe de cireșe; Este indicat să evităm sarea și alimentele cu conținut mare de sare.

Detoxifierea rinichilor și ficatului, avantaje Detoxifierea organelor Ce vom oberva schimbat la corpul nostru după o perioadă în care ne îngrijim mai mult de buna funcționare a ficatului și rinichilor, respectând regulile pe care ni le-ați indicat?